Какви проблеми ќе се појават ако вратата на ролетната не е изградена на место

Неправилна градба натркалачки ролетни вратиможе да предизвика следниве проблеми:
Нерамномерно тело на вратата: Несоодветната конструкција на вратата на ролетната може да предизвика нерамномерно инсталирање на телото на вратата, што ќе влијае на ефектот на отворање и затворање на телото на вратата, со што телото на вратата не може целосно да се затвори или целосно да се отвори, предизвикувајќи непријатности при користење.

Електрична ролетна гаражна врата

Неурамнотежена ролетна врата: неправилната конструкција може да предизвика нерамнотежа на горните и долните ролетни на вратата на ролетната, што ќе доведе до нестабилно функционирање на телото на вратата и може да предизвика тресење, олабавување или дури и паѓање на вратата на ролетната.

Јазот помеѓу плочите е преголем или премал: ако јазот помеѓу плочите е несоодветен за време на изградбата, тоа ќе предизвика плочите да не се вклопат целосно или да се вклопат премногу цврсто, што ќе влијае на перформансите на запечатување на телото на вратата, што ќе резултира со истекување на воздух , истекување на вода итн прашање.

Лоши перформанси на заптивање: Неправилната конструкција на вратата на тркалачката ролетна може да доведе до намалување на перформансите на запечатување на телото на вратата, што не може ефективно да ги изолира надворешните фактори како песок, бучава и температура, што влијае на употребата на телото на вратата.

Системот на вратата и прозорецот е нестабилен: Доколку водилката на вратата на ролетната не е цврсто поставена или додатоците не се цврсто поврзани, системот на вратата и прозорецот ќе се олабават, што ќе влијае на нормалното отворање и затворање на вратата и безбедноста на употребата.

Вратата на тркалачката ролетна не работи правилно кога наидува на отпор: несоодветната конструкција може да предизвика опремата за чувствителност на вратата на тркалачката ролетна или уредот за исклучување да не работи правилно кога ќе наиде на отпор, што ќе го зголеми ризикот од оштетување на телото на вратата и исто така ќе донесе потенцијал ризици за личната безбедност на корисниците.

Намалени перформанси за заштита од кражба: ако бравите, деловите за затворање итн. на вратата на тркалачката ролетна не се цврсто монтирани или квалитетот на употребата е слаб, ефикасноста против кражба на вратата на тркалачката ролетна ќе се намали, што ќе го направи телото на вратата ранливи на оштетување и упад.
Дефект на електричното отворање и затворање: Ако инсталацијата на електричниот систем на вратата на тркалачката ролетна не е стандардизирана, жиците за напојување се погрешни итн., тоа ќе предизвика дефект на електричниот систем за отворање и затворање, што ќе ја оневозможи вратата да се отвора и затвора нормално, што влијае на практичноста и безбедноста на корисникот.

Намален век на употреба на каросеријата на вратата: неправилната конструкција на вратата на ролетната може да предизвика прекумерно абење, кршење и други проблеми на компонентите на телото на вратата, а со тоа да го скрати работниот век на телото на вратата, да бара честа замена и поправка и да ги зголеми трошоците на употреба.

Неубав изглед на телото на вратата: ако вратата на тркалачката ролетна не внимава на изгледот за време на изградбата, како што се нерамномерно бојадисување, гребнатини на површината на телото на вратата итн., тоа ќе предизвика грозен изглед на вратата на тркалачката ролетна. изглед и влијаат на целокупниот декоративен ефект.

Сумирајќи, неправилната конструкција на вратата на тркалачката ролетна може да доведе до нерамномерно тело на вратата, неурамнотежена тркалачка ролетна, проблеми со празнината на плочите, слаби перформанси на заптивање, нестабилни системи на врати и прозорци, намалени перформанси против кражба, дефект на системот за електрично отворање и затворање, намалени работен век, лош изглед Неубав и низа други проблеми. Затоа, за време на процесот на градење, мора строго да се следат работните спецификации за да се обезбеди квалитет на конструкцијата за да се обезбеди нормална употреба и безбедност на вратата на тркалачката ролетна.

 

 


Време на објавување: 26 јули 2024 година