Koje su metode podudaranja za električne daljinske upravljače za rolo vrata

Trenutno na tržištu postoji mnogo vrsta i specifikacija električnih rolo vrata, a daljinski upravljači električnih rolo vrata različitih specifikacija imaju različite metode uparivanja. Dakle, sljedeće ću vam predstaviti kako upariti električni daljinski upravljač za rolo vrata.

Kapci
1. Koje su metode podudaranja za električne daljinske upravljače za rolo vrata?

1. Naučite metodu uparivanja

Ovo je najčešći način uparivanja. Prvo ugradite bateriju električnog daljinskog upravljača za rolo vrata i uvjerite se da baterija ispravno radi. Zatim pronađite dugme za učenje na kontroleru električnih rolo vrata, pritisnite i držite ga nekoliko sekundi dok indikatorska lampica ne počne da treperi. Zatim pritisnite dugme za uparivanje na daljinskom dok lampica ne počne da treperi. Na kraju, sačekajte nekoliko sekundi dok lampica ne prestane da treperi, što ukazuje na uspešno uparivanje.

2. Metoda podudaranja kodiranja

Ova metoda je prikladna za neke posebne modele električnih daljinskih upravljača za rolo vrata. Prvo pronađite prekidač za kodiranje na kontroleru električnih rolo vrata i okrenite ga u određeni položaj. Zatim pritisnite dugme za uparivanje na daljinskom dok lampica ne počne da treperi. Konačno, vratite prekidač za kodiranje u prvobitni položaj i sačekajte nekoliko sekundi dok indikatorska lampica ne prestane da treperi, što ukazuje na uspešno uparivanje.

3. Metoda usklađivanja frekvencije
Ova metoda je prikladna za neke električne daljinske upravljače za rolo vrata kojima je potrebno podesiti frekvenciju. Prvo pronađite prekidač za podešavanje frekvencije na kontroleru električnih rolo vrata i postavite ga na određenu frekvenciju. Zatim pritisnite dugme za uparivanje na daljinskom dok lampica ne počne da treperi. Na kraju, vratite prekidač za podešavanje frekvencije na originalnu frekvenciju i sačekajte nekoliko sekundi dok indikatorska lampica ne prestane da treperi, ukazujući na uspešno uparivanje.

4. Resetujte metod uparivanja

Ova metoda je prikladna za neke situacije u kojima je potrebno ponovo upariti električni daljinski upravljač rolo vrata koji je uparen. Prvo pronađite dugme za resetovanje na električnom upravljaču rolo vrata, pritisnite i držite ga nekoliko sekundi dok indikatorska lampica ne počne da treperi. Zatim pritisnite dugme za uparivanje na daljinskom dok lampica ne počne da treperi. Na kraju, sačekajte nekoliko sekundi dok lampica ne prestane da treperi, što ukazuje na uspešno uparivanje.

2. Kako koristiti električni daljinski upravljač za rolo vrata
Prvo, moramo razumjeti osnovnu strukturu daljinskog upravljača električnih rolo vrata. Električni daljinski upravljač za rolo vrata obično se sastoji od nekoliko dugmadi i ekrana. Dugmad se koristi za kontrolu otvaranja i zatvaranja rolo vrata, a ekran se koristi za prikaz trenutnog radnog statusa.

Zatim trebamo upariti električni daljinski upravljač za rolo vrata sa rolo vratima. Prvo pronađite dugme za uparivanje na vratima roletne, pritisnite i držite dugme za uparivanje, a zatim pritisnite dugme za uparivanje na daljinskom upravljaču. Nakon nekog vremena, displej na daljinskom upravljaču će prikazati poruku koja označava uspješno uparivanje.

 

Nakon uspješnog uparivanja, možemo početi koristiti električni daljinski upravljač za rolo vrata. Prvo pritisnite dugme za otvaranje vrata na daljinskom upravljaču i rolo vrata će se automatski otvoriti. Ako trebate zaustaviti kretanje rolo vrata, možete ponovo pritisnuti dugme za otvaranje vrata i rolo vrata će se prestati pomicati. Slično, pritisnite dugme za zatvaranje na daljinskom upravljaču i rolo vrata će se automatski zatvoriti. Ako treba da zaustavite kretanje rolo vrata, možete ponovo pritisnuti dugme za zatvaranje i rolo vrata će se prestati pomerati.
Osim dugmadi za otvaranje i zatvaranje, električni daljinski upravljač za rolo vrata može biti opremljen i sa drugim funkcijskim tipkama, kao što su tipke za pauzu, tipke za tajmer, itd. Za korištenje ovih funkcijskih tipki pogledajte priručnik za daljinski upravljač .


Vrijeme objave: Jun-14-2024